Ostatnia aktualizacja:
Dział Żywienia
TELEFONY
INFORMACJE DODATKOWE
|
Jednostka/Dział/Sekcja/Poradnia |
Telefon |
 |
Dział
Żywienia (Czytaj więcej...)
|
Kierownik |
(17) 86-64-785 |
Magazyn |
(17) 86-64-786 |
Dietetyczka |
(17) 86-64-781 |
Kuchnia mleczna |
(17) 86-64-783 |
Kuchnia główna |
(17) 86-64-782 |
Stołówka |
(17) 86-64-787 |
Zmywalnia |
(17) 86-64-784 |
^^^^^^Do góry^^^^^^ |
- planowanie zaopatrzenia w żywność dla pacjentów, wydawanie posiłków
- planowanie i układanie jadłospisów zgodnie z zasadami dietetyki przy współpracy z Ordynatorami/ Kierownikami Klinik,
- czuwanie nad jakością produktów żywnościowych i prawidłowe ich przechowywanie oraz magazynowanie,
- sporządzanie potraw, wydawanie posiłków do Klinik,
- sporządzanie potraw, wydawanie posiłków dla pacjentów prewencji rentowej ZUS,
- Sporządzanie potraw, wydawanie posiłków dla pracowników,
- Sporządzanie potraw, wydawanie posiłków dla rodziców, opiekunów dzieci hospitalizowanych w Klinikach Zakładu
- sporządzanie potraw, wydawanie posiłków dla podmiotów zewnętrznych, z którymi Zakład ma podpisana umowę,
- organizowanie zaopatrzenia i zaopatrywanie Zakładu w artykuły spożywcze stosownie do potrzeb,
- prowadzenie stałej współpracy ze specjalistą ds. zamówień publicznych w zakresie organizowania przetargów,
- prowadzenie korespondencji związanej z zaopatrzeniem,
- prowadzenie magazynów i dokumentacji magazynowej.
Strukturę organizacyjną Działu tworzą :
- sekcja dietetyki,
- kuchnia główna,
- kuchenka mleczna,
- stołówka zakładowa,
- magazynierzy,
- stanowisko ds. zaopatrzenia,
- stanowisko ds. rozliczeń.
Działem kieruje Kierownik, który bezpośrednio podlega Zastępcy Dyrektora
ds. Lecznictwa.
^^^^^^Do góry^^^^^^
|